SMARTY KIDS – ментална аритметика

Посещавайки кътчето на SmartyKids, децата ще имат страхотната възможност да се докоснат до приключенския свят на менталната аритметика. Те ще се запознаят със специалното сметало „абакус“.

На него възпитаниците на центровете се учат да събират,
изваждат, умножават и делят от едноцифрени до многоцифрени числа още в ранна възраст (4-12 г.)! Освен това, ще могат да се включат в много забавни игри, представени от SmartyKids.

SmartyKids е франчайз компания за детски образователни центрове по ментална аритметика

Менталната аритметика е методика за хармонично развитие на 
детето с помощта на специални упражнения с абакус и практика за по-бързо устно смятане.

Ползите от изучаване на ментална аритметика са:
1. Увеличава се скоростта на
възприемане на информация.
2. Развива се фотографската памет.
3. Работи творческото мислене.
4. Повишава се концентрацията.
5. Развива се аналитичното мислене.
6. Децата стават самостоятелни и
уверени в себе си.

По време на занятията у детето протича важно за неговото развитие активиране на мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане. Тя спомага да се подобри паметта и реакцията, да се формира логическо мислене и децата да се научат да се концентрират лесно.

За да бъде обучението интересно за детето, педагозите от развиващия център редуват интелектуалното натоварване с видео-анимация и подвижни игри.

За SMARTY- KIDS:

„Методиката SMARTY KIDS включва най-добрите изпитани световни практики на преподаване в областта на менталната аритметика.

Ние се стремим да направим процеса на обучение толкова увлекателен, че детето да се отдаде на играта. Всички преподаватели в SmartyKids са преминали обучение и атестиране в централния офис на фирмата.

Измерваме и проследяваме процеса на развитие на висшите психически функции при детето. Ние разработихме удобна система от лични кабинети на ученика и преподавателя. Ние не поставяме всички деца под общ знаменател, затова за всяко дете се съставя индивидуален план на обучение.“

А специално за фестивала SMARTY-KIDS ще измислят специални и интересни уроци, които демонстрират метода на работа.